In de zomer van 2017 was het tijd om mijn hele leven onder de loep te nemen. Wellicht ken je van die momenten dat je op staat en je weet: alles moet anders. Alles. In de winkel betekende dat de donkere muur toe was aan een opfris beurt. Maar ook de indeling van de winkel was toe aan vernieuwing. Net als de gehele collectie. En misschien wil ik het toch niet meer alleen doen…

Er was een zaadje geplant. Ik wilde het niet meer alleen doen. Maar hoe en met wie zou ik het dan wel willen doen? Er schoten meerdere mensen door mijn hoofd. En een bleef steeds maar terug komen. Lieve, van Everything & more…

In 2016 begon Lieve haar winkel Everything & More in de Prins Hendrikstraat 30. Twee blokken verderop bij mijn eigen winkel vandaan. Voor ze haar winkel opende kwam ik haar tegen bij een van de meetings van de ondernemers vereniging. Het was een instagram cursus, ik sprak haar even. Van iemand anders hoorde ik wat ze ging doen. Ik herinner mij nog goed dat ik dacht, waarom doet ze dat in een eigen winkel? Dat zou makkelijk bij mij erbij in de winkel kunnen….

Niet wetende dat ik een jaar later haar op een moment met handen in mijn haar een bericht zou sturen wat alles zou veranderen. Handen in het haar omdat je het als ondernemers soms ook even niet meer weet. Waar je heen wilt, hoe je het wilt hebben. Ik vroeg haar hoe het bij haar ging. Of we misschien een keer konden kletsen, wellicht de krachten bundelen.

Een drankje bij de bistro om de hoek na werk werd een late avond met goede wijn en een kaasplank. Zo lijken de beste ideeën te ontstaan. Wellicht ook de slechtste. Het voelde vanaf het eerste moment voor beide zo goed. We kenden elkaar eigenlijk niet, maar dat leek er niet toe te doen. We hadden veel raakvlakken over het creatieve, het geven van workshops, runnen van een winkel, zelf collecties maken en meer van dat.

Er waren wat kleine praktische dingen die we moesten regelen, maar dat we samen gingen was een feit. En wel per 1 december, we lieten er geen gras over groeien. Er moest een huurder gevonden worden voor het pand van Lieve, die was er binnen een week. Het leek alsof het hele universum met ons eens was dat we samen gingen. De weg werd vrij gemaakt. Nieuwe huurder, soepele verhuizing, ook de samenwerking tussen twee eigenwijze ondernemers gaat makkelijker dan de meeste vooraf gedacht hadden.

 

Beste van twee werelden. We delen de kosten voor alle vaste lasten, promoties van de winkel en meer. Er is meer tijd voor het creëren van onze eigen collecties. We runnen samen de winkel, social media. Altijd iemand om over je ideeën te sparren, hoe ga je met moeilijke situaties om (niet dat we die vaak hebben gelukkig, maar toch). Tijd en ruimte om onze eigen dromen waar te maken en om samen dingen op te pakken en creëren.

Nu zijn we twee maanden verder. Wat een storm aan veranderingen, aan elkaar wennen maar vooral dat we al zo veel op gezet hebben voor de aankomende maanden. Workshop agenda voor de aankomende 6 maanden staat op de site, planning voor nieuwe collecties liggen klaar. Dingen die maar niet van de grond leken te komen toen we alleen in onze eigen winkels zaten. En nu samen is alles in beweging. We doen het, zonder er echt heel veel meer voor te doen. Het gebeurt gewoon.

Langzaam begint de zon meer te schijnen en wij krijgen er lentekriebels van. Inspiratie voor nieuwe collecties en meer van dat! Daarom hebben we aankomend weekend een uitverkoop gepland! Alle shirts van Babiche zijn flink afgeprijsd, zomer 2017 collectie van Lieve, 2017 collectie TOMS – 70% korting op de laatste maten en tot slot verschillende items van Mama’s vintage met 10% of 40% korting. Meld je aan voor het Facebook event en zie de aankomende week alle items voorbij komen!

 

Liefs,

Babiche